dimecres, 24 de gener del 2024

 CARNESTOLTES

El carnaval es va fer per primera vegada fa uns aproximadament 5000 anys, les poblacions egipicies y sumeries feien aquesta festa amb l'objectiu d'expulsar el mal i la negativitat.
Però, hi ha més teories sobre l'origen, com per exemple les festes paganes a l'antiga roma o les festes en honor al bou Apis a l'antic Egipte.
La teoria més probable es la de les poblacions egipcies i sumeries, però molts historiadors diuen que el primer carnaval similar al d'avui dia que està enregistrat va ser sobre l'any 1200



CURIOSITATS: 

1 - El nom "Carnaval" prové del llatí carne-vale que vol dir "adeu a la carn".

2 - Segons el llibre de records Guiness la celebració de Carnestoltes més gran del món es la de Rio de Janeiro al Brasil.

3 - A Niça el Carnestoltes es una festa on les disfresses no són similars a les nostres, en canvi es disfressen de diferents tipus d'èpoques i cultures, com ara una disfressa de Cowboy.

4 - A Canadà hi ha un Carnestoltes que es fa a l'hivern on juguen amb la neu, fan servir cohets, etc. Aquesta festa es fa a la ciutat de Quebec.

5 - El Carnestoltes més gran d'avui dia (al Brasil) no es originari de Brasil. Els portuguesos van portar aquesta tradició al Brasil on els natius la van adoptar i van incorporar tradicions pròpies. Així es va crear el millior Carnestoltes del món.

CARNAVAL DE VENÈCIA:

Aquest Carnestoltes es va iniciar al 1162 a la ciutat italiàna quan l'estat de Venècia va guanyar una batalla i per celebrar-la van fer aquesta festivitat,
però no va ser fins al 1296 quan es fa fer oficial.
El 1797 Napoleó fa prohibir la festivitat i no es va restaurar fins al 1896. Encara amb la festa com a tradició, no es va tornar a fer oficial fins al 1979.
El Carnaval de Venècia es molt diferent d'altres, especialment per la vestimenta. Són robes similars a les de l'època moderna però més decorades encara. A més, les mascaretes que porten són especials ja que la majoria són fetes a mà i basades en l'època d'esplendor de Venècia.




TRAVELS

 Guia de viatge Croàcia A mi m'agradaria viatjar a Croàcia, principalment per la costa i les boniques platjes i cales que té Croàcia. La...