diumenge, 26 de novembre del 2023

Fets històrics any 1969

 GENER: El dia 4 de gener del 1969 les tropes Espanyoles es van retirar de la ciutat de Ifni al Marroc. Això va suposar una part important de la descol·lonització Espanyola.


FEBRER: El dia 28 de febrer del 1969 va haver un terratrèmol a Gibraltar de magnitud 7,8 que va deixar 13 morts i 80 ferits.

MARÇ: El dia 2 de març del 1969 es va fer el primer vol del Concorde a Tolosa. El Concorde va ser el primer avió comercial supersònic.

ABRIL: El dia 1 d'abril es va condemnar a 8 mesos de presó al periodista Néstor Luján per fer una publicació on donava a saber la mala siutació del Català al moment.

MAIG: El dia 10 de maig la guerra de Vietnam fa una ràpida escalada y els Estats Units es veuen en una mala situació davant els seus adversaris comunistes.

JUNY: El dia 28 de juny un grup de persones homosexuals i transexuals resisteixen a ser detingudes al bar Stonewall Inn de Nova York. Aquell dia es el motiu pel que el dia de l'orgull gay es celebra el dia 28 de juny.

JULIOL: El dia 21 de juliol l'astronauta Neil Armstrong es el primer humà en pisar la Lluna amb la missió de la NASA "Apollo 11".

AGOST: El dia 13 d'agost van haver-hi petites batalles en la frontera de Xina i l'Unió Soviética, cosa que va empitjorar la seva relació i que va qüestionar l'integritat del bloc comunista.

SETEMBRE: El dia 1 de setembre Gaddafi va derrocar al rei de Líbia, Idris. Des de aquest dia Gaddafi va començar una dictadura a Líbia.

OCTUBRE: El dia 1 d'octubre el Concorde (primer avió comercial supersònic) va fer el seu primer vol a velocitat supersònica.

NOVEMBRE: El dia 15 de novembre el submarí soviètic K-19 xoca amb el submarí americà USS Gato, que va poder causar una tercera guerra mundial.

DESEMBRE: El dia 12 de desembre un agent de la CIA assassina a dos comunistes en Itàlia per frenar al partit comunista Italià, però aconsegueix lo contrari i es forma un grup militar comunista a causa dels assassinats.



TRAVELS

 Guia de viatge Croàcia A mi m'agradaria viatjar a Croàcia, principalment per la costa i les boniques platjes i cales que té Croàcia. La...